vestacka trava

Veštačka trava

Veštačka trava za fudbalske terene

Veštačka trava predstavlja najbolju alternativu prirodno travnatim terenima. Odličan kvalitet, povoljna cena, visoka postojanost su samo neki od razloga zbog kojih je veštačka trava postala nezamenljiva podloga za profesionalne i rekreativne terene. Veštački travnati tereni koje imamo za hokej, tenis i fudbal zadovoljavaju najstrožije uslove. Za uređenje dečijih igrališta, bašta kafića i restorana, terasa, dvorišta, bazena i drugih prostora imamo više vrsta dekorativne trave koja može biti u različitim bojama.

Zatvoreni stadioni moraju imati veštačku travu usled nedostatka sunčeve svetlosti.

Ako Vas zanima cena terena sa veštačkom travom - pa to je jednostavna računica. Pomnoži se širina terena sa dužinom i dobije se broj kvadratnih metara trave koja je potrebna. Cena kvadrata zavisi od njenog kvaliteta, odnosno, za koje potrebe Vam treba teren. U računicu se dalje uklapa dodatna oprema za teren kao što su golovi ili da li treba da se crtaju linije i slično.

vestacka trava za fudbalske terene

Veštačka trava za dvorište

Veštačka trava je površina od veštačkih materijala koji izgledaju kao prava prirodna trava. Najčešće se koristi na terenima za sport koji se obično igraju na običnoj travi - kao na primer fudbal. Danas se koristi i kao površina u domovima i kao površine u komercijalnim objektima - kafićima, hotelima i slično. Glavni razlog zašto se koristi veštačka umesto prirodne trave je naravno održavanje, naime, veštačka bolje podnosi prekomerno korišćenje, kao u današnjim sportovima. Nije joj potrebno zalivanje i šišanje. Može se držati u zatvorenom prostoru, a i preko zime je zelena čak i kada je napolju. Postavite je i zaboravite na nju, dok je ne ugledate kako se zeleni (ili u nekoj drugoj boji).

Sport ili dekoracija, izaberite sami.

Trava

Prednosti

  • Lako održavanje trave
  • Visoko kvalitetni proizvod
  • Intenzivna eksploatacija i dugotrajnost terena
  • Niska cena
  • Lep izgled

Pošaljite upit za Veštačku Travu

Veštačka trava - kratka istorija

Veštačka trava je patentirana još 1965. godine u Americi i dobila komercijalni naziv - AstroTurf i dobila na značaju početkom 70tih godina 20tog veka, kada je korišćena za izgradnju Astrodoma - prvog zatvorenog stadiona. To je bila prva generacija sistema veštačke trave (kratka vlakna bez ispune). Vrlo brzo je zamenjena drugom i trećom generacijom. Druga generacija je imala duža vlakna i i peščanu ispunu, a treća generacija veštačke trave, koja se i danas koristi, koristi ispunu od peska i granula od gume.

TOP