Postavljanje Ecotile PVC podloga preko ispucalog epoksida ili betona

magacinski podovi

Da li Ecotile industrijski PVC podovi mogu da se postave preko farbanog betona, pločica, tepiha, vinila?

Ecotile podne ploče možete postaviti preko ispucalog epoksida, betona, pločica, parketa ili asfalta kao i preko zamašćenih površina. Moguće je čak postaviti i preko tepiha ali mi preporučujemo da se tepih ipak skine i da se onda montiraju podloge.

Bez dodatnih skupih radova za pripremu podova?

U većini slučajeva  nije potrebna nikakva priprema osnovne površine za postavljanje Ecotile podloge u pločama. Podloge se mogu postaviti preko  preko vlažnih, ispucalih i kontaminiranih podloga.

U slučaju da nema velikih udubljenja ili nedostataka na industrijskom ili drugom podu, Ecotile podne ploče se samo redjaju i  nije potrebno nanošenje premaza, zaptivanja ili pranja.

Ako postoji veća rupa na podlozi, obično je dovoljno da se rupa izravnja sa lekpom, betonom ili da se postavi ravnajuća masa.

industrijski pod u komercijalnim uslovima

Pre početka postavljanja podloge ...

Preporučuje se da se Ecotile ploče ostave u prostoriji u kojoj se planira da se montira 24h pre postavljanja. Potrebno je da se materijal aklimatizuje. Tempertura prostorije bi trebala da bude preko 12 stepeni.

Ako se Ecotile ploče montiraju preko oštećenog industrijskog poda (beton, asfalt, epoksid ... ), u većini slučajeva nije potrebna dodatna sanacija. Ako postoje veća oštećenja, potrebno je sanirati oštećene delove.

Pre montaže Ecotile ploča treba očistiti pod od prljavštine i grubih ostataka. Ako je pod zamašćen moguće je postaviti ploče direktno preko.

Kod betona koji se kruni i praši, potrebno je očistiti krupne deliće i zatim se mogu postaviti ploče. Ploče štite dalje krunjenje betona.

Pakovanje / ambalaža / potreban alat za montažu Ecotile ploča

Ploče dolaze na paleti ili pojedinačno, zavisno od naručene količine.

Od alata je potrebno : ubodna testera ili cirkular (kod tanjih ploča može i jači skalpel), gumeni čekić i metar.

Montaža ploča - brzo i jednostavno bez prekida u radu

Zavisno od veličine objekta i strukture prosotrije, postoje dva načina montaže.

Ako je površina manja, montaža se kreće od jednog ćoška u pravcu dva zida. Kad se popune obe ivice vraća nastavlja se popunjavanje unutrašnjeg dela.

Ako je veća površina, povuće se središnja linija objekta i kreće se levo i desno naizmenično.

Prepreke na podu (zid, rafovi, dizalice, mašine ...)

podovi za magacine

Ecotile sistem podova za magacine i hale omogućava da se police i regali ne pomeraju vec da se ploče mogu ukrojiti oko njih. Ovim sistemom podloga znatno se ubrazava i pojeftinjuje cena postavljanja podova.

Nema potrebe za dizanjem mašina ili sklanjanje rafova.

Oko svih vrsta prepreka treba ostaviti oko 5mm razmaka u odnosu na ploče.

Podne obloge koje se ne lepe.

Jedna od prednosti Ecotile industrijskih podova je jer se u većini slučajeva ne koristi lepak prilikom montaže. Podloge je potrebno lepiti ako postoji opasnost od teškog opterećenja na jednooj tački (npr. Električni viljuškar na tri točka s baterijama smeštenim iznad malog jednog zadnjeg točka ili područja s uskim krugovima okretanja). Takođe može biti neophodno da se lepak koristi kod ploča izloženih izolovanom izvoru toplote kao što je katalizator ili peć.

Ako su ploče izložene direktnoj sunčevoj svetlosti (vrata za teret, prozori itd.),  preporučujemo da se pločice zalepe.

Ako je potrebno lepljenje, preporučujemo vam da koristite Uzin MK92S.

Pošaljite upit za Ecotile industrijske podloge

TOP